DEC 424 Фасадна мазилка

18.60 лв.


БЪРЗА ПОРЪЧКА
без регистрация

  БЪРЗА ДОСТАВКА

  ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

  КОНСУЛТАЦИЯ ОТ СПЕЦИАЛИСТ

  DEC 424

  Фасадна мазилка

  Суха благородна фасадна мазилка на циментова основа за декоративно оформление на фасади.

  Структура – пердашена (К).

  Зърнометрия: 1,5 mm./ 2,0 mm.

  Цвят: Бял

   

  Опаковка:
  Торба – 25 kg
  Палет – 60 бр.

  Разходна норма:
  1.5 mm: 2.3 kg/m²
  2.0 mm: 3.0 kg/m²

  Описание:

   

  DEC 424 е бяла благородна мазилка на циментова основа за декоративно оформление на фасади, водоотблъскваща, UV устойчива, с много добро сцепление с минерални основи. Полага се върху бетон, варо-циментови мазилки, шпакловки и всякакъв вид други минерални основи. За вътрешна и външна употреба, водоотблъскваща и
  UV устойчива. Изисква предварително грундиране с Thrakon акрилен грунд.

  Области на приложение:

  • DEC 424 се използва като финишно покритие за оформяне на фасади и вътрешни пространства на новопостроени и стари сгради. Участва като финишно покритие в трислойната THRAKON система за измазване на зидарии

  Полагане

  Стъпка 1

  • Основата трябва да бъде суха, с добра носеща способност, без замърсявания и слоеве, слабо свързани с основата или влошаващи свързването. Препоръчителна е предварителна обработка на основата с акрилния грунд THRAKON GLX 294. В случаи на силно попиващи основи трябва да се нанесат два слоя от грунда. DEC 424 може да се нанася и върху стени измазани с основна хастарна мазилка GHP 210, мазилка FHP 225 или шпакловка FHP 221.

  Стъпка 2

  • Машинно нанасяне: Първо машината трябва да се включи към електрическата система и водното захранване. Преди започване на работа да се настрои водното подаване за получаване на подходяща консистенция за нанасяне. След нанасяне на стената, мазилката се обработва с пластмасова пердашка.

  Стъпка 3

  • Ръчно нанасяне: Една 25кг торба суха смес DEC 424 се изсипва в подходящ съд, пълен с 7,0л чиста вода. Сместа се разбърква добре с електрически миксер до получаването на еднородна маса. Изчаква се 5 минути сместа да съзрее и се разбърква за кратко отново. Смесеното количество може да се използва за не повече от около 1 час.

  Стъпка 4

  • Готовата смес се нанася с маламашка от неръждаема стомана. За постигане на желаната структурата положената мазилка се обработва с пластмасова пердашка . В зависимост от желания краен ефект, положената мазилка може да се обработва с хоризонтални, вертикални или кръгови движения. Пердашката трябва да се почиства често, за да не остават натрупвания по нея. Пердашката да не се почиства с вода – допълнителното количество вода може да остави петна по мазилката. След полагане мазилката не трябва да се мокри както стандартните хастарни мазилки. Да не се прибавя повече вода от препоръчаната в инструкцията, защото така ще се влоши якостта, ще се повиши свиването на разтвора и е възможна промяна на цвета. По време на полагането, както и поне през следващите 24 часа, околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +30°C. Да не се работи на директно огрени от слънцето фасади, при мъгла или дъжд !

  Техническа Карта:

  Тегло 25 кг
  Марка

  Вид

  ,

  Количка
  Scroll to Top