DEC 424 Фасадна мазилка

Цена: 18.60 лв.

DEC 424

Фасадна мазилка

Суха благородна фасадна мазилка на циментова основа за декоративно оформление на фасади.

Структура – пердашена (К).

Зърнометрия: 1,5 mm./ 2,0 mm.

Цвят: Бял

 

Опаковка:
Торба – 25 kg
Палет – 60 бр.

Разходна норма:
1.5 mm: 2.3 kg/m²
2.0 mm: 3.0 kg/m²

Описание:

 

DEC 424 е бяла благородна мазилка на циментова основа за декоративно оформление на фасади, водоотблъскваща, UV устойчива, с много добро сцепление с минерални основи. Полага се върху бетон, варо-циментови мазилки, шпакловки и всякакъв вид други минерални основи. За вътрешна и външна употреба, водоотблъскваща и
UV устойчива. Изисква предварително грундиране с Thrakon акрилен грунд.

Области на приложение:

  • DEC 424 се използва като финишно покритие за оформяне на фасади и вътрешни пространства на новопостроени и стари сгради. Участва като финишно покритие в трислойната THRAKON система за измазване на зидарии

Полагане

Стъпка 1

  • Основата трябва да бъде суха, с добра носеща способност, без замърсявания и слоеве, слабо свързани с основата или влошаващи свързването. Препоръчителна е предварителна обработка на основата с акрилния грунд THRAKON GLX 294. В случаи на силно попиващи основи трябва да се нанесат два слоя от грунда. DEC 424 може да се нанася и върху стени измазани с основна хастарна мазилка GHP 210, мазилка FHP 225 или шпакловка FHP 221.

Стъпка 2

  • Машинно нанасяне: Първо машината трябва да се включи към електрическата система и водното захранване. Преди започване на работа да се настрои водното подаване за получаване на подходяща консистенция за нанасяне. След нанасяне на стената, мазилката се обработва с пластмасова пердашка.

Стъпка 3

  • Ръчно нанасяне: Една 25кг торба суха смес DEC 424 се изсипва в подходящ съд, пълен с 7,0л чиста вода. Сместа се разбърква добре с електрически миксер до получаването на еднородна маса. Изчаква се 5 минути сместа да съзрее и се разбърква за кратко отново. Смесеното количество може да се използва за не повече от около 1 час.

Стъпка 4

  • Готовата смес се нанася с маламашка от неръждаема стомана. За постигане на желаната структурата положената мазилка се обработва с пластмасова пердашка . В зависимост от желания краен ефект, положената мазилка може да се обработва с хоризонтални, вертикални или кръгови движения. Пердашката трябва да се почиства често, за да не остават натрупвания по нея. Пердашката да не се почиства с вода – допълнителното количество вода може да остави петна по мазилката. След полагане мазилката не трябва да се мокри както стандартните хастарни мазилки. Да не се прибавя повече вода от препоръчаната в инструкцията, защото така ще се влоши якостта, ще се повиши свиването на разтвора и е възможна промяна на цвета. По време на полагането, както и поне през следващите 24 часа, околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +30°C. Да не се работи на директно огрени от слънцето фасади, при мъгла или дъжд !

Техническа Карта:

Тегло 25 кг
Марка

Вид

,

Отзиви

Все още няма ревюта.

Бъдете първият написал ревю за “DEC 424 Фасадна мазилка”
Количка
Scroll to Top