В днешния пост ще Ви покажем цялостно изграждане и поставяне на опънат таван. Таван тип небе е страхотна идея за всякакви помещения, a в този случай ние решихме да го поставим над басейн, тъй като водата рефлектира на гланцираната му повърхност и създава огледален ефект.

Проектът беше поет от нашата фирма със срок за изпълнение от 9 дни, но с концентрирана и неспирна работа и добър екип от хора, успя да бъде завършен за дори и ден по-рано.

Страничните бордове на басейна са изработени от влагозащитен материал, който издържа на голям процент влажност – RIGIPS GLASROCK X. Също така са използвани профили с пластификат за голяма издръжливост на влажност и опън на тавана, а шпакловката е направена с бяла циментова смес на THRAKON 404 и е боядисано е с FLEEDWOOD WEATHER GUARD.

Таванът беше с площ от 130 кв. м, така че бяха необходими доста работа и подготовка. Ето и реализирането на самия проект стъпка по стъпка :

  • демонтаж на стар таван AMF
  • поставяне на CD и UD профили с пластификат против ръжда
  • полагане на гипсокартон Glasrock
  • полагане на циментова шпакловка
  • боядисване с FLEEDWOOD WEATHER GUARD white 5
  • опъване на платна тип небе 6

След като цялата тази работа беше изпълнена, дойде време и за поставянето на опънатия таван. Разделен е на четири големи части, които с помощта на H образен профил бяха свързани. Завършекът им беше постигнат с единични и двойни бели капачки за опънат таван.

След като таванът е захванат със щипки, а помещението достатъчно нагрято, идва време и за същинската част от поставянето му.

След няколко часова усилена работа , ето и крайния резултат, който е повече от перфектен :

Екипът на “Plaster”ЕООД , благодари на Балнео и Спа хотел “Минерал Ягода” /с. Ягода/ за възложения проект и доверието в нас за изпълнението му.

Количка
Scroll to Top